AcasăLuxemburgAnchetă pe marginea „indecenţei fiscale” a Luxemburgului

Anchetă pe marginea „indecenţei fiscale” a Luxemburgului

-

„Indecenţă fiscală” – iată un posibil titlu generic pentru scandalul care se profilează la orizont legat de statutul de paradis fiscal al Luxemburgului. Nu este pentru prima dată că Marele Ducat de Luxemburg, numărînd în jur de 600 000 de locuitori, se vede confruntat cu acuzaţii grave legate de practicile sale fiscale. O nouă anchetă internaţională realizată de mai multe medii de informare, printre care cotidianul francez Le Monde, relansează subiectul iar numeroşi comentatori vorbesc de un veritabil scandal.

Cotidianul Le Monde a realizat noua anchetă asociindu-se cu încă 16 medii de informare, de exemplu cotidianul belgian Le Soir sau cotidianul german Süddeutsche Zeitung. Echipele asociate în această operaţiune au examinat patru milioane de documente. Iar rezultatele sunt oarecum stupefiante chiar şi pentru iniţiaţi. În jur de 140 000 de societăţi active îşi au sediul în Luxemburg, iar nouă din zece aparţin unor oameni care nu-şi au rezidenţa în Marele Ducat. În anul fiscal 2018-2019 au fost plasaţi în Luxemburg în jur de 6 500 de miliarde de euro.

mai mult la  /www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...