AcasăLuxemburgAnchetă pe marginea „indecenţei fiscale” a Luxemburgului

Anchetă pe marginea „indecenţei fiscale” a Luxemburgului

-

„Indecenţă fiscală” – iată un posibil titlu generic pentru scandalul care se profilează la orizont legat de statutul de paradis fiscal al Luxemburgului. Nu este pentru prima dată că Marele Ducat de Luxemburg, numărînd în jur de 600 000 de locuitori, se vede confruntat cu acuzaţii grave legate de practicile sale fiscale. O nouă anchetă internaţională realizată de mai multe medii de informare, printre care cotidianul francez Le Monde, relansează subiectul iar numeroşi comentatori vorbesc de un veritabil scandal.

Cotidianul Le Monde a realizat noua anchetă asociindu-se cu încă 16 medii de informare, de exemplu cotidianul belgian Le Soir sau cotidianul german Süddeutsche Zeitung. Echipele asociate în această operaţiune au examinat patru milioane de documente. Iar rezultatele sunt oarecum stupefiante chiar şi pentru iniţiaţi. În jur de 140 000 de societăţi active îşi au sediul în Luxemburg, iar nouă din zece aparţin unor oameni care nu-şi au rezidenţa în Marele Ducat. În anul fiscal 2018-2019 au fost plasaţi în Luxemburg în jur de 6 500 de miliarde de euro.

mai mult la  /www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...