AcasăFashionBogdan Aurescu a vorbit, la Luxemburg, despre necesitatea elaborării unei „veritabile strategii”...

Bogdan Aurescu a vorbit, la Luxemburg, despre necesitatea elaborării unei „veritabile strategii” privind relaţiile UE – Rusia

Declaraţia vine în contextul publicării raportului Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, prin care a fost confirmată otrăvirea lui Navalnîi cu un agent chimic din grupul Novichok. În aceste circumstanţe, ministrul român a susţinut necesitatea adoptării rapide de sancţiuni suplimentare la adresa celor care au încălcat normele de drept internaţional, implicaţi în tentativa de omor în cazul liderului opoziţiei ruse. Această direcţie de acţiune a UE a fost susţinută de România, alături de alte state membre, încă anterior precedentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe (CAE), din 21 septembrie.

-

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit, luni, la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE de la Luxemburg, despre „necesitatea elaborării unei veritabile strategii privind relaţiile UE – Rusia”, arată MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.

Privitor la Rusia, ministrul român „a evidenţiat importanţa discutării aprofundate a relaţiilor UE cu Federaţia Rusă, în lumina evoluţiilor recente – inclusiv otrăvirea lui Aleksei Navalnîi”.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a arătat că abordarea principială a UE de până acum în relaţie cu Rusia „îşi păstrează actualitatea şi valabilitatea, fiind necesară menţinerea unei poziţii unitare şi echilibrate în continuare în aplicarea celor cinci principii directoare care guvernează această relaţie din 2016. Mai multă atenţie este necesar a fi acordată de UE angajării societăţii civile din Rusia”.

El a reamintit în acelaşi timp necesitatea elaborării unei veritabile strategii privind relaţiile UE-Rusia, precizează comunicatul MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...