Luxemburg a devenit  de astăzi prima țară din lume care oferă transport public gratuit. Micul hub al UE își propune să stimuleze utilizarea tramvaielor, trenului și autobuzului și să scape de blocajele de trafic învinuite de navetiști care folosesc mașini private.

Ministrul Transporturilor din Luxemburg, Francois Bausch, a declarat ziua de astăzi drept o „zi memorabilă” pentru Marele Ducat, deoarece a devenit prima țară din lume care a eliberat biletul de transport public gratuit, transmite dwnews.

Națiunea mică, dar înstărită, a introdus transportul public gratuit în efortul de a „motiva” rezidenții – și 214.000 de străini – să își schimbe comportamentul în regiunea deluroasă cuprinsă între Germania, Belgia și Franța.

Transportul în comun va fi gratuit, începând de sâmbătă, măsura fiind anticipată să afecteze în jur de 40% dintre gospodării şi să economisească în jur de 100 de euro pe an pentru fiecare dintre acestea. De asemenea, acţiunea face parte dintr-un plan mai amplu de reducere a congestionării traficului.

mai mult la  www.gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.