AcasăGadgetsLuxemburgul refuză să găzduiască versiunea germană a canalului rusesc RT (Russia Today)

Luxemburgul refuză să găzduiască versiunea germană a canalului rusesc RT (Russia Today)

-

Luxemburgul a refuzat să acorde licenţă canalului de televiziune rusesc RT (Russia Today) care ceruse aprobarea să difuzeze emisiuni în limba germană din această ţară, au anunţat autorităţile luxemburgheze, potrivit AFP și Agerpres.

„Serviciul pentru media, comunicaţii şi domeniul digital a apreciat că Luxemburgul nu are jurisdicţia competentă pentru „RT în limba germană” întrucât criteriile tehnice nu sunt îndeplinite”, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de biroul premierului luxemburghez Xavier Bettel.

„Deoarece difuzorul dispune de un birou în Germania, unde se află o parte semnificativă a salariaţilor implicaţi în producerea serviciilor audiovizuale, ‘RT în limba germană’ trebuie să fie plasată sub jurisdicţia Republicii Federale Germane”, conform documentului.

Canalul RT, plasat sub controlul direct al Kremlinului, a cerut Luxemburgului licenţa de difuzare prin satelit în iunie, cu scopul de a ocoli legislaţia germană care interzice acordarea unei licenţe audiovizuale presei străine deţinută de un stat.

mai mult la /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...