12.2 C
Luxemburg
: sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăDiplomaţieRadu Hossu : Atac aerian masiv al rusiei criminale în Ucraina. Au...

Radu Hossu : Atac aerian masiv al rusiei criminale în Ucraina. Au fost lovite tramvaie, școli, o maternitate si mai multe blocuri civile

În prima imagine este locul aproximativ unde o rachetă rusească a violat spațiul aerian din Polonia, teritoriu NATO. A intrat câteva zeci de kilometri, s-a întors și a ieșit. Nu a fost o greșeală, fiind o rachetă ghidată.

În a doua imagine este o maternitate. Știți, acolo unde femeile ucrainene merg să nască, în timpul războiului. A fost bombardată azi noapte de ruși.

Azi noapte, în jur de ora 01:30 am primit și eu alerta pe telefon că mai multe bombardiere strategice Tupolev s-au ridicat de la sol, alături de MiG-31K (K, vine de la rachetele hypersonice Kinzhal – „Pumnalul”) și că se pregătește un atac aerian masiv. Peste 122 de rachete Kh-101, Kinzhal, aproape 36 de drone au fost folosite. 87 de rachete și 27 de drone au fost doborâte. Însă unele și-au atins „tintele”.

Au fost lovite: tramvaie (da, ați citit bine, tramvaie), școli, maternitatea din poză, mai multe blocuri de locuitori (cum vedeți în celelalte poze) din mai multe localități:
– Kyiv;
– Liov;
– Harkiv;
– Dnipro;
– Zaporojie;
– Odesa;
– Herson;
(Și au violat spațiul aerian NATO polonez)

Acesta a fost un atac de suprasaturare cum este cunoscut în termeni militari, pentru a copleși apărarea antiaeriană ucraienană și pentru a provoca distrugeri la sol.
Aproape că dacă erau elemente militare cele lovite aș fi putut înțelege. Măcar la nivel al deciziilor militare, rușii ar fi avut sens. Însă nu. Nu militari ucraineni sau instalațiile sau echipamentele militare au fost țintele. Ci civilii și infrastructura civilă. Cifrele se ridică la un estimativ:
– 30 de morți;
– 160 de răniți;

În fața voastră, pentru a nenumărata oară, dovada că rusia este un stat terorist. Informațiile de până acum spun că mai multe avioane transportoare IL-76 au aterizat la baza rusească Engels, unde probabil au adus încă un set de rachete pentru încă o noapte a terorii în Ucraina.
Vestule Colectiv, te uiți? Vezi „semnele cum că Putin vrea pace”, așa cum titrau toate agențiile internaționale de presă? Crezi că merită Ucraina mai multă susținere, mai ales că cea mai mare parte din ea este formată din echipamentele care-ți sunt expirate?

Vestule Colectiv, dacă ai știi cum eu știu că ucrainenii și cei din Legiunea Internațională, luptă cu un curaj și o dererminare demnă de exemplu, poate nu te-ai mai bate în jocuri politice sterile și le-ai oferi acelor oameni capabilitățile necesare să-și apere familiile și țara.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au murit, încă o dată nevinovați, total nevinovați. Să ne păzească pe toți de probabila oroare ce va urma și la noapte și în următoarele nopți, până la sărbatoarea noului an și imediat după.

Slava Ukraini!

RELATED ARTICLES

Lasă un răspuns

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments

Descoperă mai multe la Luxemburg ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura