15 C
Luxemburg
: vineri, 12 iulie 2024
AcasăFederația RusăRoxana Iordache : Premierul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, a făcut, ieri, o vizită...

Roxana Iordache : Premierul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, a făcut, ieri, o vizită neanunțată în Ucraina, în mai multe orașe începând cu Borodianka

Premierul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, a făcut, ieri, o vizită neanunțată public în Ucraina, în mai multe orașe și orășele, începând cu Borodianka, unde a constatat atrocitățile comise de ruși.
”Nu există cuvinte capabile să descrie ceea ce am văzut și ce am simțit. Și am fost martoră la numai o mică parte din dovezile crimelor împotriva umanității comise de Rusia în Ucraina”, a declarat ea într-un briefing, citată de corespondentul ucrinform.net.
„Puteți conta, ca de obicei, pe vocea noastră puternică în susținerea de viitoare înăspriri ale oricăror sancțiuni împotriva Rusiei și a Belarus. Toate băncile rusești trebuie decontectate de la SWIFT. Importurile și exporturile de energie rusească trebuie să înceteze. Și orice legtură de afaceri cu Rusia trebuie să ia sfârșit în cele din urmă. […] Ucraina poate conta pe noi pentru susținere deplină și asistență pe drumul vostru spre statutul de membru al UE.”
„Ucraina luptă nu doar pentru ea, ci și pentru întreaga lume”, a conchis premierul lituanian. Ea a fost însoțită de premierul ucrainian, Denis Șmîhal.
Președintele Zelenski se va adresa, azi, Parlamentului Lituaniei și a salutat, aseară, în raportul către ucrainieni, vizita Ingridei Šimonytė în Ucraina.
Foto: Delfi
RELATED ARTICLES

Lasă un răspuns

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments

Descoperă mai multe la Luxemburg ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura